O Nás
Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Rcaffe ostrov ležící mimo pevninu italské kávy.
Od poloviny devadesátých let, kdy byla firma, jejímž majitelem je pan Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie s opravdovým šestým smyslem pro kávu, založena v Padenghe sul Garda, se rozrostla natolik, že se stala jednou z nejznámějších společností zabývajících se pražením kávy v severní Itálii.
Venturelli zahájil svou výzvu konvenčnímu světu kávy tím, že se zaměřil na mladý a iniciativní trh – obchod sáčkama, a způsobil mírnou revoluci ve způsobech připravování kávy. Sáček je v podstatě jednorázová dávka mleté pražené kávy, uzavřená v sáčku z potravinářského papíru, ideální pro přípravu dokonalého espressa. Čerstvost je zaručena skladováním v dusíkové atmosféře, balení do samostatných hliníkových sáčků předchází ztrátě vůně. Je ideálním výrobkem pro použití v kavárnách a restauracích, neustále usiluje o udržení neměnné kvality – to, čeho je v křehkém kávovém průmyslu, ovlivněném tisíci odlišnými a nepředvídatelnými proměnnými, tak těžké dosáhnout.
Pro kavárny a restaurace Venturelli navrhl „Pleasure Menu“, pravé „kávové menu“, výčet druhu kávy nabízených v řadě Rcaffe. Tato rada sahá od legendární Giamaica Blue Mountain, jednoho z celosvětově nejvzácnějších a nejžádanějších druhů kávy, až k výběru druhu z Kolumbie a Mexika, od kávy bez kofeinu až ke kávě z biologicky pěstovaného ječmene.
Rovněž zahrnuje rozmanité druhy čajů (připravených pomocí téže metody a se zárukou nejvyšší kvality) a navíc speciální ovocný čaj. Ale sáčky se stávají populárními i v domovech, díky speciálním přístrojům, které Rcaffe též nabízí v exkluzivní a vysoce elegantní řade. Spojnici mezi všemi radami výrobku navržených Venturelliho firmou představuje vášeň pro kvalitu.
Ať se jedná o sáčky mletou kávu, či o celá kávová zrna, zpracování vždy začíná nákupem (který provádí Luca Venturelli osobně) surovin té nejlepší kvality. Následuje tradiční pražení při nízké teplotě, mletí bez zahřívání, pečlivé míšení a balení pouze v případě, že výrobek dosáhl požadovaného stupně zralosti.
Takto přicházejí na svět nejen speciality sáčky, ale též rodinná směs Mamma Lucia, Vending, Espresso Bar a Mister Exclusive 100% arabská od Rcaffe a rady Caffé dell'Ospite aPiccolo&Dolce. Všem výrobkům je věnována důkladná pozornost ve smyslu balení a image v řadě, která se přizpůsobuje celé paletě různorodých potřeb.
Řada produktů firmy Venturelli však není omezena jen na kávu. Dle rodinné tradice, která se upevňovala jak desetiletí míjela, společnost nabízí též biologicky vyráběný extra panenský olivový olej z kopců u města Benaco. Stejně silnou oddanost dobré jakosti a kvalitě udržuje firma i v tomto případě.